Xəbər lenti
Arxiv
«    İyun 2025    »
BeÇaÇCaCŞB
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Ətlə bu 3 məhsulu yeməyin – Bağırsaqlar işləmir

Baxılıb: 662     Tarix: 20-05-2025 14:32   

Ağır yemək hissini yüngülləşdirmək və bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün tərəvəzləri, probiyotikləri və bir sıra digər məhsulları ətlə birləşdirmək daha yaxşıdır.
Qanunvehedef.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq və hepatoloq Sergey Vyalov bu barədə danışıb.
Mütəxəssis ilk növbədə uyğunsuz qidaları açıqlayıb: "Mayonez, ağ çörək, kartof qızartması. Belə yeməklər ağırlığa səbəb olur və bağırsaqların işini poza bilər. Həmçinin ət yedikdən sonra şirniyyat yeməməli, çay içməməlisən.
Turşu kələm, xiyar, kimçi (probiotiklər və həzm fermentləri) isə yaxşı qəlyanaltı olacaq. Həm də təzə tərəvəzlər uyğundur. Lif yağları həzm etməyə kömək edir və C vitamini dəmirin udulmasını yaxşılaşdırır".
Onun sözlərinə görə, kabab və qril üçün desertlər əvəzinə ananas, kivi, sitrus meyvələri götürmək daha yaxşıdır. Onların tərkibində olan fermentlər zülalları parçalayır və ağırlığı azaldır.
Həkim onu da vurğulayıb ki, ayran, matsoni, qatıq piyi neytrallaşdırır, mədə yanmasını, mikrofloranı dəstəkləyir. Nanə, limon, zəncəfil və yaşıl çay öd ifrazını yaxşılaşdırmağa və qızartmanın zərərini azaltmağa kömək edir. Əti, kababı lavaşla yeyin.

Qanunvehedef.az шаблоны для dle 11.2



Ən çox oxunanlar
Son xəbərlər
Redaktor seçimi
Çox oxunanlar